لطفا برای علاقمند کردن کودک به امام حسین این کارهارا انجام دهید
1. با كودك خود در این رابطه گفتگو كنيد .
- امام حسین کودکان را بسيار دوست داشت . او بسیار مهربان بود . کودکان خودش و کودکان اقوام رابطه بسیار خوبی با ایشان داشتند.به دیدارش می رفتند. امام با آن ها بازی می کرد. با آن ها هم غذا می شد و.....
- امام حسین برای این که کارهای خوب را به مردم یاد بدهد و آن ها را از کار های بد بر حذر دارد به دعوت مردم کوفه راهی این سفر شد (وصیت امام به برادرش محمد حنفیه )
-پدر بزرگوار ش حضرت امام علی (عليهالسلام) و مادرش حضرت زهرا(سلامالله عليها) ميباشد . فرزندانش نیز با او به کربلا سفر کردند. درباره کودکان عاشورا با کودک خود گفتگو کنید. فعلا نیاز نیست صحنه ها را برای کودک به شکل واقعی باز کنید بلکه می توانید از نماد ها استفاده کنید.
2. برای کودک طبل کوچکی یا زنجیرهای کوچک مخصوص زنجیر زنی ، بیرق های کوچک و... بخرید (این کار حس تشخص طلبی کودک را ارضاء خواهد کرد. همچنین احساس تعلق به گروه های خاص را هم در دوره ای از کودکی یعنی حدود ۵ و۶ سالگی وجود دارد و هم در نوجوانی یعنی حدود سنینی راهنمایی و اوایل دبیرستان)
3. حتي الامكان با كودك خود درمراسم و مجالس ويژه اين روز ها شركت كنيد.مواظب باشید کودک در مجالس خسته نشود. اگر این مجالس ویژه کودکان برگزار شود بسیار جذاب تر خواهد بود .
4. اگر در شهر یا در نزدیکی شهر شما امامزاده اي وجود دارد حتيالامكان كودك را به زيارت ببريد. سعی کنید این زیارت و حضور کودک در صحن و سرای امام زاده برایش خوش خاطره باشد. برای او خوراکی های دلخواه همراه ببرید. اگر بتوانید با اقوام هماهنگ کنید و کودک دوستانش را هم در کنار خود داشته باشد بسیار بهتر است
5. حتيالامكان در این روز ها به رفتار خود دقت بیشتری مبذول دارید. منکر را ترک و معروف را انجام دهید.یعنی به هدف اصلی قیام امام توجه داشته باشید(نشان دادن عملی پیروی از امام (ع)).
6. اندوه خود را با کودک در میان بگذارید و به او یاد آوری کنید که نگران جایگاه خود نباشد(گریه و بی تابی والدین کودک را نگران می کند.او گمان می کند باعث ناراحتی شما شده و این گمان ممکن است احساس امنیت او را بر هم بزند).
7. در مقابل تباکی های کودکان حساس باشید وآن ها را به بهترین نحو تشویق کنید.
8.از خطاهاي كودك در اين روز با گوشزد كردن عظمت و صفات امام به خصوص علاقه و رعایت کودکان توسط ایشان چشمپوشي كنيد. بگذارید او لذت و اهمیت این صفت را در ارتباط با دیگران درک کند. و به شکل عملی با مهربانی امام عزیز آشنا شود. این کار را می توانید به بهانه نام کودک اگر نام او حسین یا ... است نیز انجام دهید. اجازه بدهید کودک از داشتن این نام لذت ببرد و در سایه این نام احساس امنیت و آرامش کند .
با انجام این کارها میتوانید امید وار باشید که کودک شما امام حسین (ع) را دوست بدارد. به او احترام بگذارد و در مشکلات از او استمداد بجوید ان شاء الله.