جهت حفظ ايمني غذا و پيشگيري از انواع مسموميتها:
- غذاي مورد مصرف بايد کاملا پخته شود: ممکن است با توجه به مدت تعطيلات و احتمالا تعجيل در ساعت حرکت در تهيه غذا کوتاهي شود، به گونه اي که غذا به ويژه گوشت ها به طور کامل پخته نشده و همين سبب آلودگي و فساد آن شود. از ظاهر گوشت مي توان به ميزان پخت آن پي برد، به عنوان مثال رنگ گوشت پخته بايد قهوه اي باشد، ولي اکثر مواقع مغز ( درون ) کباب کوبيده يا برگ، قرمز رنگ است. مردم فکر مي کنند چون گوشت روي شعله مستقيم قرار گرفته، بنابراين قسمت دروني آن پخته مي شود ولي چنين تفکري اشتباه است. بارها ديده شده که روي ( سطح ) کباب به حالت سوخته در آمده اما درون آن هم چنان نپخته مانده است. در چنين مواردي بايد گوشت را مجددا روي آتش قرار داد تا به اصطلاح مغز پخت شود. همچنين ماهي زماني پخته است که گوشت آن به صورت لايه لايه در آيد. در مورد پخت مرغ آب پز، وقتي آب مرغ شفاف و گوشت مرغ سفيد شود مرغ پخته و آماده شده است.
با توجه به اين که رطوبت زياد، رشد و تکثير ميکروب ها را بيشتر مي کند، سعي کنيد از غذاهاي نيمه خشک با رطوبت کم استفاده کنيد. مانند: عدس پلو، لوبيا پلو، ماکاروني و ...
در صورت مصرف غذاهاي کنسروي قبل از مصرف از سلامت آنها اطمينان حاصل کنيد، در صورت مشاهده برآمدگي و فرورفتگي از مصرف آن ها خودداري کنيد. قبل از مصرف حتما" آن ها را 20 دقيقه بجوشانيد.
- بهتر است از خوردن سبزي ها به صورت خام به دليل احتمال آلودگي خودداري کنيد.