صفحه اصلی محتوای آموزشی مشاهده محتوای آموزشی

 
فعالیت های سه ماهه مهارت های زندگی تمامی پایه ها

 فعالیت های مهارت های زندگی پیش دبستان:

۱- بهداشت فردی:

قبل از شروع تدریس وسایلی نظیر مسواک،مولاژ دندان،شانه و…جهت آموزش صحیح مسواک زدن و آموزش بهداشت فردی به کلاس برده شد.

داستان برنا و درنا در کلاس خوانده شد.مباحثی مانند آداب دستشویی رفتن ،شستن دست ها،شانه زدن موهاولزوم رفتن به آرایشگاه وکوتاه کردن موها ،آموزش صحیح مسواک زدن،که نوآموزان تک تک با مولاژ دندان و مسواک آموزش دیدند و تمرین کردند.

۲- مهارت خود یاری:

کلاس با خواندن داستان برنا و درنا شروع شد.مهارت استقلال داشتن در اکثر زمینه های دستشویی رفتن و نحوی صحیح نشستن در دستشویی، به تنهایی غذا خوردن و لباس پوشیدن، زیپ لباس خود را به تنهایی بازوبسته کردن وگره زدن به نوآموزان آموزش داده شد.

نوآموزان زیپ جامدادی و کیف و تی شرت های خود را به تنهایی بازوبسته کردند ودر آخر مسابقه ای بین آنها برگذار گردید. به این صورت که نوآموزان در گروه های سه نفری با سوت معلم کاپشن های خود را می پوشیدند و زیپ و دکمه های آن را می بستند کسی که سریعتر این کار را انجام می داد برنده بود. البته اکثر نوآموزان در این بازی برنده بودند چون هم سرعت العمل خوبی داشتند و هم توانایی به تن کردن لباس خود را به تنهایی داشتند.

۳- نظم ،ترتیب،نظافت:

کلاس با خواندن داستان برنا و درنا شروع شد. به نوآموزان آموزش داده شد که چگونه وقتی از مدرسه به منزل می روند لباس های خود را در جای مخصوص خود قرار دهند وهمیشه سعی کنند اتاقی مرتب و منظم داشته باشند.

نوآموزان راجع به تصاویری که در کتاب بود بحث و گفتگو کردند و پاسخ صحیح یا غلط خود رابا ذکر دلیل بیان کردند. کنار تصویر درست تیک درست و کنار تصویر اشتباه یک ضربدربا خواندن شعر غلطه آی غلطه … می زدند.

  1. آداب کنار سفره نشستن:

داستان سر سفره نشستن ونهار خوردن برنا و درنا در کلاس خوانده شد.از طریق بارش فکری آموزش هایی نظیر چگونگی نشستن سرسفره،گفتن بسم ا… قبل از شروع به خوردن،گفتن الحمدا… بعد از اتمام غذا ،تشکر از کسی که غذا را آماده کرده واینکه هنگام نشستن سرسفره چطور از پارچ یا لیوانی که دردسترسشان نیست استفاده کنندو.. به نوآموزان داده شد.

تصاویر کتاب تک تک به نو آموزان نشان داده شد وآنها با بحث و گفتگوبه نتیجه می رسیدند.

۵- آداب معاشرت:

ماجرای مهمانی رفتن برنا و درنا به خانه ی دوستشان هوبی در کلاس خوانده شد. نحوه ی سلام و احوالپرسی کردن،دست دادن،پذیرایی کردن،نحوه ی تعارف کردن،تشکر و خداحافظی کردن در قالب نمایش به نوآموزان آموزش داده شد. به این صورت که چند نفر از نوآموزان به منزل دوستشان به عنوان مهمانی رفتند وبا تمام آداب معاشرت آشنا شدند.درپایان تصاویرمربوطه در کتاب با همکاری نوآموزان و بارش فکری آنها انجام شد.

۶- کمک به پدر ومادر:

قبل از شروع کلاس عروسک های انگشتی خانواده به کلاس برده شد.ماجرای کمک برنا و درنا در خانه به پدر ومادرشان بیان شد.وبه نوآموزان آموزش داده شد در چه کارهایی باید به پدر ومادر خود کمک کنند وآنها را شاد کنندواز شادکردن آنها چه احساسی خواهند داشت. به وسیله ی عروسک های انگشتی خانواده ،نمایش اجرا شد.که در این راستا از خلاقیت خود نوآموزان در طراحی قصه استفاده شد.در پایان راجع به صحیح یا غلط بودن تصاویرمربوطه در کتاب با همکاری نوآموزان بحث و گفتگو شد.

  1. گردش تفریحی:

توضیحاتی راجع به گردش تفریحی با خانواده یا دوستان برای نوآموزان داده شد.اینکه برای یک گردش تفریحی در پارک یا فضای سبز و.. چه وسایلی مورد نیازهست وچه کارهایی را باید انجام دهند.به نوآموزان آموزش داده شد که چگونه در یک گردش تفریحی به پدر ومادر خود در پهن کردن و جمع کرن وسایل کمک کنند و چه کارهایی انجام دهند تا در یک گردش تفریحی شاد باشند و به آنها خوش بگذرد.وبا بارش فکری به نوآموزان آموزش داده شدهنگامی که به گردش می روند کارهایی مانند زباله ریختن،آتش روشن کردن و آن را خاموش نکردن،شاخه های درختان را شکستن و… را نباید در محیط انجام دهند.تصاویر مربوطه در کتاب با همفکری نوآموزان انجام شد.

۸- رابطه ی دوستانه:

ماجرای دعوت مهمانی درنا و برنا از دوستشان و بازی های شاد و دسته جمعی آنها برای نو آموزان بازگو شد.به نوآموزان آموزش داده شد هنگامی که با دوستانشان هستند چطور باید رفتار کنند،اگر دوستشان راجع به مطلب یا کاردستی از آنها کمک خواستند چکار باید بکنند ویا اگر دوستشان به دلایلی از دست آنها ناراحت شد آنها چگونه باید رفتار کنند.راجع به کارهایی مثل دادن اسباب بازی به دوستان،باهمدیگر بازی کردن،هل ندادن هم و… بحث و گفتگو شد. در پایان نوآموزان با دیدن رفتار خوب برنا و درنا و گرفتن یک تصمیم خوب یک نقاشی کشیدند.

۹- روابط دوستانه:

به نوآموزان آموزش داده شد که هنگامی که با دوستان خود هستند با آنها با احترام رفتارکنند،هرگزکسی را مورد تمسخر قرار ندهند. در بازی ها همدیگر را شرکت دهند و وسایل بازی خود راهم دراختیار دوستانشان قرار دهند. درادامه به وسیله ی قیچی ،مقوا،شانه ی تخم مرغ ونی یک کاردستی گل نرگس با همکاری نو آموزان ساخته شد ونوآموزان آن را به هرکسی دوست داشتند هدیه می دادند.

۱۰- شرکت در مراسم دوستانه:

ماجرای دوستی و تولد هوبی ودعوت هوبی از درنا و برنا برای نوآموزان بازگو شد.راجع به مسایلی مانند اجازه گرفتن از پدر ومادر برای رفتن به مهمانی ها،تهیه ی یک کادو با اجازه ی پدر ومادر و شرکت در جشن تولد دوستان ،چگونگی رفتار و کمک در مهمانی و ..بحث وگفتگو شد. از بارش فکری درباره ی مسایلی مثل نحوه ی کیک خوردن،کمک به دوستان در جشن ها ونترکاندن بادکنک ها در جشن ها و لزوم دوستی و بازی کردن با دوستان در مهمانی ها استفاده شد.

فعالیت های مهارت  های زندگی  کلاس اول:

۱- مهارت خودآگاهی:

این مهارت به معنی شناخت ویژگی ها ،صفات،رفتارها،عقاید،توانایی ها و استعدادهای فردمی باشد.هدف این مهارت پذیرش خود و مسئولیت پذیری در قبال جامعه هست.

آموزش روان شناختی خودآگاهی ،کاربرگ “من کیستم؟” در کلاس کارشد. کاربرگ مربوط به علایق دانش آموزان مثل (رنگ مورد علاقه،بازی مورد علاقه،غذا ومیوه ی مورد علاقه،برنامه تلویزیونی مورد علاقه و..) کار شد. اطلاعات کافی و بدون غرض درمورد انواع شغل هاهمراه با تصویر در کلاس ارائه شد و دانش آموزان شغل مورد علاقه ی خود را نقاشی کشیدند.

دانش آموزان با ۴ احساس اصلی (غم،شادی،ترس،خشم ،به همراه احساس خجالت) آشنا شدند. ماسک های احساسات در کلاس به همراه کارت های تصویری ارائه شد. به وسیله ی بارش فکری درمورد احساس خجالت از دانش آموزان سوال شد.و این احساس به صورت پانتومیم در کلاس توسط دانش آموزان اجرا شد.

دانش آموزان احساسات خود را نقاشی کشیدند.شعرهای احساسات در کلاس خوانده شد.کاربرگ شناخت احساسات کار شد.

توضیحاتی راجع به اعتماد به نفس در دانش آموزان داده شد.از طریق داستان و بارش فکری به دانش آموزان آموزش داده شد که آیا ما هم اجازه داریم اشتباه کنیم؟ دانش آموزان متوجه شدند که حتی پدر و مادر هم ممکن است گاهی اشتباه کنند.

در ادامه از طریق بازی نمایشی اشتباهاتی مثل شکستن بشقاب ، کفش لنگه به لنگه پوشیدن و…و چگونگی مواجه شدن با این احساسات کار شد.

  1. مهارت همدلی:

این مهارت به معنای درک شرایط زندگی دیگران حتی زمانی که در آن شرایط قرار نداریم و هدف نهایی آن بهبود روابط اجتماعی و افزایش رفتارهای حمایتی می باشد.

در ابتدا ضمن توضیحاتی راجع به تعریف همدلی، لزوم همدلی کردن با دیگران و اینکه دانش آموزان بتوانند درد و رنج و موقعیت و احساس دیگران را درک کنند،کاربرگ نشانه های همدلی هم به منظور آشنایی دانش آموزان با موقعیت های همدلی کردن با دیگران و نحوه ی برخورد آنها کار شد.و همچنین یک سری کارت ۱۵-۱۰ سانتی متری به همراه چسب و قیچی و چسب و مجلات در اختیار دانش آموزان قرار گرفت. روی هر کارت تصاویر چند احساس شایع مثل شادی، غمگینی و..کشیده شده بود و دانش آموزان تصاویری که هر احساس نشان می داد از مجلات و روزنامه ها پیدا کردند روی کارت ها چسباندند و پانتومیم این احساسات را بازی کردند.

در ادامه تکنیک های همدلی که شامل خوب گوش دادن،توجه داشتن و نشان دادن عواطف مناسب توضیح داده شد. “تکنیک همدلی” آموزش داده شد و دانش آموزان در گروه های دو نفری “تکنیک همدلی” را به نمایش گذاشتند و همچنین در نمایش کمدی وانمود کردند که به حرف طرف مقابل گوش نمی دهند و متوجه شدند که گوش ندادن به حرف طرف مقابل چقدر می تواند ناراحت کننده باشد. و همچنین ضمن مرور و تکرار تکنیک همدلی داستان های کوتاه راجع به همدلی کردن دانش آموزان با دوستان ،پدر ،مادرو..با نشان دادن کارت های تصویری ارائه گردید.

 ۳- مهارت ارتباط موثر:

ارتباط عبارت است از هرگونه تعاملی که شامل انتقال پیام باشد.شیوه ی صحیح برقراری یک ارتباط کلامی وغیر کلامی ارتباط موثر است.

ذکر توضیحاتی راجع به ارتباط و تعریف و ابزار آن برای دانش آموزان،

تفاوت شنیدن و گوش دادن با ذکر مثال، تمرین خوب گوش دادن (نگاه کردن به مخاطب،سرتکان دادن،قطع نکردن حرف طرف مقابل) در کلاس ارائه شد.

به دانش آموزان سناریوداده شدکه دانش آموزی جلوی کلاس آمده و شروع به صحبت کردن راجع به یک موضوع می کند و باقی دانش آموزان وسط حرفش می پرند ،صحبت می کنند در گوشی حرف می زنند و راجع به موضوعات نامربوط سوال می پرسند. از دانش آموز سوال می شود هنگامی که صحبت می کرد و دیگران به حرفش گوش نمی دادند چه احساسی داشت؟اگر خودش هم نسبت به دیگران چنین رفتاری نشان دهد چه اتفاقی رخ می دهد؟ در ادامه نمایش دوباره اجرا شد و این بار دانش آموزان به حرفش گوش می دادندو دوباره در مورد احساسش سوال شد.

دانش آموزان به گروه های دونفری تقسیم شدند و در رابطه با کارتونی که روز قبل دیده بودند با همدیگر صحبت می کردند.و طرف مقابل باید با تمرین خوب گوش دادن مثل نگاه کردن به چشمان وی،تکان دادن سر و…توجه خودرا به دوستش نشان می داد.

کاربرگ امروز یاد گرفتم که….. در کلاس کار شد.

در جلسات بعد ضمن مرور تمرین خوب گوش دادن،شیوه ی درست صحبت کردن مثل” نگاه کردن به مخاطب،استفاده ی درست از لحن صدا،واژگان صحیح ودرست،رعایت نوبت در صحبت کردن،توجه به احساسات طرف مقابل،توانایی در صحبت در جمع “و… به وسیله ی داستان های کوتاه آموزش داده شد.

به وسیله ی دو لیوان یکبار مصرف و مقداری کاموا هر دانش آموز یک تلفن درست کرده و دانش آموزان ضمن یادگیری آموزش سلام و احوالپرسی ،به مکان ها وافراد مختلف مثل مدرسه،رستوران وسفارش غذا،شماره گرفتن از ۱۱۸،زنگ به اقوام وچگونگی خداحافظی کردن راتمرین کردند.

کاربرگ مراحل سه گانه ی ارتباط شامل شروع،تداوم،پایان در کلاس ارائه گردید.

در ادامه با اجرای نمایش پانتومیم نشان داده شد که چگونه با رفتار و ژست بدن می توان پیامی را انتقال داد.

از طریق بارش فکری در مورد زبان بدن (چهره وبدن) توضیحاتی داده شد. و پیام های مثبت ومنفی رفتارها و حرکات هر فرد با ذکر داستان هایی کوتاه ارائه گردید. و دانش آموزان متوجه شدند که چگونه “لبخند زدن،تن صدا ،حالت دست و نگاه “می تواند پیامی را به دیگران انتقال دهد.

۴- مهارت روابط بین فردی:

توانایی ایجاد روابط با دیگر انسان ها به صورت قابل قبول ،ارزشمند،منطبق با عرف جامعه و سودمند برای هر فرد و اطرافیان با هدف کسب حمایت اجتماعی را روابط بین فردی گویند.

تعریف ارتباط بین دو نفر ،تعریف گروه و کار گروهی ،ویژگی های گروه با کارت های تصویری مربوطه و ذکر داستان در کلاس ارائه گردید.دانش آموزان ضمن آشنایی با گروه و این که عضو چه گروههایی (خانواده،کلاس،دوستان و..)هستند یاد گرفتند که در گروه چگونه باید همکاری داشته باشند تا بتوانند به اهداف گروه برسند. دانش آموزان با تصاویری از کار گروهی مورچه ها آشنا شدند و از مورچه های در حال کار گروهی نقاشی کشیدند.

در ادامه دانش آموزان با گروه خود در خانواده و کلاس آشنا شدند.ودر قالب داستان های تصویری یاد گرفتند با عضویت در گروه کلاسی وظایفی را بر عهده دارند وباید به نقش خود در گروه ها عمل کنند .

همچنین با نقش خود در خانواده و وظایف خود آشنا شدند دریافتند که هر فردی خانواده ی مخصوص به خود را دارد و هر خانواده مثل خودشان که منحصر به فرد هستند با دیگر خانواده ها متفاوت می باشد ولی درعین حال همه ی خانواده ها با داشتن پدر،مادر،خواهر یا برادر و…شباهت هایی را با دیگر خانواده ها دارند.

دانش آموزان با شکل های مختلف خانواده مثل وجود پدر بزرگ یا مادربزرگ،داشتن خواهر یا برادر،بودن یک یا هر دو والد در خانه آشنا شدند .در پایان از خانواده ی خود نقاشی کشیده و صفات خوبی که هر یک از اعضای خانواده شان داشتند بیان کردند.

  1. مهارت مقابله با هیجانات منفی:

کنار آمدن با شیوه های کنترل و مدیریت احساسات و هیجانات (هوش هیجانی)،کنترل خشم،غم ونگرانی ،هدف این مهارت مدیریت احساسات خود

ضمن تعریف احساسات با استفاده از ماسک احساسات و همچنین استفاده از بارش فکری در مورد مسائلی همچون عصبانیت،چگونگی بروز آن و آیا اینکه ما می توانیم در حین عصبانیت به خود اجازه دهیم هرطور که می خواهیم پرخاشگری کنیم،آسیب بزنیم ویا خود خوری کنیم؟

از موسیقی برای تمرین احساسات استفاده شد.

موسیقی های مختلف مثل نغمه ی شاد،موسیقی مربوط به عزاداری،جنگ وسرود پیروزی و..در کلاس پخش شد و از دانش آموزان پرسیده شد با هر کدام از این موسیقی ها چه احساسی داشتند و همچنین در ادامه یک موسیقی انتخاب و پخش شد و از دانش آموزان خواسته شدخوب به آنچه که در موسیقی خوانده می شود گوش دهند و آنچه را می شنوند نقاشی کنند دانش آموزان یاد گرفتند که احساس ها موقتی هستند و تحت شرایط شکل می گیرند.

فعالیت های مهارت  های زندگی  کلاس دوم :

۱- مهارت خودآگاهی:

شناخت ویژگی ها،صفات،رفتارها،ترس ها،باورها ،توانایی ها و استعداداهای هرفرد با هدف پذیرش خود.

دانش آموزان ضمن آشنایی با آموزش روان شناسی خودآگاهی و علایق و آرزوهای خود ، آرزوهای خود را نوشته و روی یک درخت به نام درخت آرزوها چسباندند.

کاربرگ “من کیستم؟” در کلاس ارائه شد.

دانش آموزان با چهار احساس اصلی(شادی ،غم،خشم، ترس ) با ذکر داستان و کارت های تصویری آشنا شدند.هردانش آموز صورتک های احساسات را به وسیله ی مقوا و چوب بستنی درست کرد.

داستان زندگی انسان های موفق در کلاس ارائه شد.

از طریق بارش فکری وذکر توضیحاتی دانش آموزان با نقاط قوت و نقاط ضعف خود آشنا شدند.

کاربرگ “من می توانم،آنها می توانند”در کلاس کار شد.

کاربرگ “کارهایی که می توانم و نمی توانم انجام دهم”کار شد.

در پایان دانش آموزان از کارهایی که به خوبی می توانستند انجام دهند نقاشی کشیدند.

  1. مهارت همدلی:

درک شرایط زندگی دیگران حتی زمانی که در آن شرایط قرار نداریم با هدف بهبود روابط اجتماعی.

آموزش روان شناختی همدلی و تعریف همدلی در کلاس ارائه شد.

کاربرگ “افزایش حساسیت نسبت به احساس دیگران” با ذکر داستانی کار شد.

کاربرگ “نشانه های همدلی ” کار شد.

دانش آموزان با مفهوم” احترام به خود” آشنا شدند و با کاغذ رنگی وچسب یک گل و گلدان درست کردند و آن را به خود هدیه دادند.

همچنین با مفهوم “احترام به دیگران” آشنا شدند و کاربرگ”احترام و کتک نزدن دیگران” در قالب داستان ارائه شد.

کاربرگ “فعالیت گوش دادن” با انجام نمایش در کلاس کار شد.دانش آموزان یاد گرفتند که حین صحبت کردن دیگران چگونه باید به صحبت های آنها گوش دهند و متعاقبا دیگران هم باید به صحبت های آنها گوش دهند در غیر این صورت احساس ناخوشایندی خواهند داشت.

کاربرگ “تکنیک همدلی” در قالب نمایش و گروه های دونفری اجرا شد.

 ۳- مهارت ارتباط موثر:

ارتباط عبارت است از هرگونه تعاملی که شامل انتقال پیام باشد.شیوه ی صحیح برقراری یک ارتباط کلامی و غیر کلامی ارتباط موثر است.

آموزش روان شناختی “ارتباط موثر”، تفاوت شنیدن و گوش دادن توضیح داده شد.

فعالیت” گوش کن” با بازی و سنجش دقت دانش آموزان اجرا شد.

با اجرای نمایش موانع گوش دادن در کلاس ارائه شد.

کاربرگ”تمرین صحبت کردن” درقالب نمایش و نقاشی با هدف آموزش شیوه ی درست صحبت کردن(نگاه کردن به مخاطب،استفاده ی درست از لحن صدا،واژگان صحیح و درست،رعایت نوبت در صحبت کردن،توجه به احساسات طرف مقابل و توانایی صحبت در جمع و..) ارائه شد.

در قالب نمایش و داستان های کوتاه دانش آموزان با ” زبان بدن و چهره ” آشنا شدند و یاد گرفتند که لبخند زدن،تن صدا،حالت دست،نگاه هم می تواند پیام را انتقال دهد.

  1. مهارت روابط بین فردی:

توانایی ایجاد ارتباط با دیگر انسان ها به صورت قابل قبول ،ارزشمند،منطبق برجامعه،وسودمند برای فرد و اطرافیان با هدف کسب حمایت اجتماعی.

آموزش روان شناختی در مورد گروه وگروه هایی که دانش آموزان عضو آنها هستند مثل خانواده،کلاس ،دوستان. تاکید بر ویژگی های گروه ولزوم داشتن همکاری در گروه تا رسیدن به اهداف گروه.

کاربرگ “شبکه ی گروهی” در قالب بازی (یافتن ویژگی های مشترک بین اعضای گروه و سنخیت داشتن با اعضای گروه حتی در یک مورد یا ویژگی) اجرا شد.

تقسیم دانش آموزان به گروه های دونفری و کشیدن یک نقاشی مشترک به صورت گرفتن زمان و بدون صحبت کردن حین شروع نقاشی ،و بعداز پایان نقاشی سوالاتی از هر گروه پرسیده شد.

کاربرگ”رفتارهایی که دوستی را از بین می برد” در قالب بازی صندلی و موسیقی و ارائه ی مواردی که آیا دوستی را از بین می برد یا موجب تداوم دوستی می شود در اتاق بازی اجرا شد.

۵-مهارت مقابله با هیجانات منفی:

کنار آمدن با شیوه های کنترل و مدیریت احساسات و هیجانات(هوش هیجانی) کنترل خشم،غم و نگرانی باهدف مدیریت احساسات.

آموزش روان شناختی احساسات و هیجانات در کلاس.

ساختن تاس احساسات و طراحی انواع بازی ها با آن ، به این صورت که هر دانش آموز با مقوا و چسب یک تاس درست کرده در هر طرف تاس تصویریک احساس(خندان، عصبانی، متعجب، مردد، خوش بین و بدبین ) را کشیده ،سه بار تاس می ریزد وبا توجه به تصویری که آمده داستانی می سازد.

فعالیت های مهارت  های زندگی  کلاس سوم :

۱- مهارت خود آگاهی:

شناخت ویژگی ها ،صفات، رفتارها عقاید،باورها،ترس ها و توانایی ها و استعدادهای هر فرد با هدف پذیرش خود و مسئولیت پذیری در قبال جامعه.

آموزش روان شناختی خودآگاهی “من کیستم؟” و شناخت ویژگی های اخلاقی و رفتاری دانش آموز در کلاس ارائه شد.

کاربرگ “خصوصیات من” در قالب بازی در کلاس اجرا شد.

کاربرگ “خودم را چگونه می بینم” در کلاس انجام شد.

کاربرگ “احساسات مبهم” در قالب داستان و نقاشی در کلاس ارائه گردید.

کاربرگ “جملات ناقص” و کاربرگ “توانایی تجسم برای علایق و استعدادها” با هدف توانمند سازی دانش آموز در شناخت نقاط قوت و نقاط ضعف خود وایجاد خود پنداره ی مثبت و تاکید بر استعداد و توانایی خود در کلاس انجام شد.

کاربرگ “نوشتن ۵نقطه قوت خود ” با هدف شناخت نقاط قوت و بالا بردن اعتماد به نفس دانش آموز ارائه گردید.

درجه بندی کردن علاقمندی ها ی دانش آموز با سه گزینه ی درست،تقریبا درست، نادرست در جلوی جملات ارائه شده متناسب با علاقمندی دانش آموزان .

۲- مهارت همدلی:

درک شرایط زندگی دیگران حتی زمانی که در آن شرایط قرار نداریم وبروز واکنش عاطفی مناسب با هدف بهبود روابط اجتماعی و افزایش رفتارهای حمایتی.

آموزش روان شناختی همدلی ،تعریف آن وبر لزوم درک احساس دیگران با ذکر مثال وداستان در کلاس توضیح داده شد.

کاربرگ “کمک به دیگران” و کاربرگ ” تکنیک همدلی” در کلاس انجام شد.

کاربرگ ” رفتار غیر منصفانه با دیگران” در قالب داستان و بارش فکری ارائه شد.(به این صورت که دانش آموزان از مسخره کردن،غیبت کردن،ادای کسی را درآوردن ، هل دادن یا کسی را به بازی راه ندادن خودداری کنند.)

نقاشی کردن انسان هایی با شکل های مختلف با هدف شناخت و احترام به دیگران در کلاس انجام شد.

شعر ” مردم دنیا ” در کلاس خوانده شد.

   ۳- مهارت ارتباط موثر:

ارتباط عبارت است از هرگونه تعاملی که شامل انتقال پیام باشد. شیوه ی صحیح برقراری یک ارتباط کلامی و غیر کلامی ارتباط موثر است.

آموزش روان شناختی ارتباط و بیان تفاوت شنیدن وگوش دادن در کلاس ارایه گردید.

دانش آموزان در کلاس” گفتگو و گوش دادن به حرف های همدیگر “را تمرین کردند.

از طریق بارش فکری درمورد کمک خواهی و راهنمایی گرفتن به این نتیجه رسیدند که می توانند از کمک سایر افراد

(معلم، مشاور،همشاگردی،والدین،و…)هم در زمینه های مختلف استفاده کنند همچنین یک نقشه ی راهنما کشیدند وجایگاه آنهارا در نقشه مشخص کردند.

با استفاده از یک ماسک زشت واجرای نمایش در کلاس وبارش فکری،” فن تحمل تمسخر” آموزش داده شد و کاربرگ ” سوالات مسخره شدن” در کلاس کار شد.

از طریق بارش فکری در رابطه با” قلدری” به دانش آموزان آموزش داده شد که قلدری چیست؟ و راه های مقابله با قلدری چیست ؟

کاربرگ سوالات ” قلدری چیست؟” در کلاس اجرا شد و دانش آموزان روی یک ورقه ی کوچک کاغذ شعار ” قلدر نیستم” و

” برای من قلدری نکن” را نوشته و آن را به خود وصل کردند.

  1. مهارت روابط بین فردی:

توانایی ایجاد روابط با دیگر انسان ها به صورت قابل قبول،ارزشمند،منطبق برعرف جامعه و سودمند برای فرد و اطرافیان با هدف کسب حمایت اجتماعی را روابط بین فردی گویند.

آموزش روان شناختی گروه ،تعریف گروه،بارش فکری در مورد عضویت در گروه ها و… در کلاس توضیحاتی داده شد.

کاربرگ ” ویژگی های گروه ” در کلاس ارائه گردید.

کاربرگ ” داستان پیرمرد و پسران ” در کلاس کار شد.

دانش آموزان به گرو ه های ۴ نفره تقسیم شدند و با مشارکت همدیگر یک کاردستی درست کردند. یک نفر به عنوان مشاهده گر در هر گروه با نظارت بر همکاری گروه برگه ی مشاهده را تکمیل کرد.

ذکر توضیحاتی در کلاس راجع به دوستی و اینکه چطور می توان برای دیگران دوستان خوبی بود ؟ کاربرگ ” دوستی چیست؟” هم در کلاس انجام شد.

۵- مقابله با هیجانات منفی:

کنار آمدن با شیوه های کنترل و مدیریت احساسات و هیجانات (هوش هیجانی)،کنترل خشم، غم ونگرانی با هدف مدیریت احساسات.

آموزش روانشناختی احساسات و هیجانات در کلاس.

اجرای نمایش داستان پلیس با هدف نشان دادن اینکه زبان بدن چگونه می تواند پیامی را انتقال دهد و” احساسات درونی “ما را آشکار سازد.

نظر دهید . . .           نظرات کاربران