صفحه اصلی محتوای آموزشی مشاهده محتوای آموزشی

 
بررسی تأثیر نرم‌افزار آموزشی، در رفع اختلال دیکته‌نویسی دانش‌آموزان پایهٔ سوم ابتدایی
بررسی تأثیر نرم‌افزار آموزشی، در رفع اختلال دیکته‌نویسی دانش‌آموزان پایهٔ سوم ابتدایی
 
 
چکیده:   (۸۸۴۰ مشاهده)

هدف: این پژوهش باهدف بررسی تأثیر نرم‌افزار آموزشی، در رفع اختلال دیکته‌نویسی دانش‌آموزان پایهٔ سوم ابتدایی، در مراکز درمان اختلالات یادگیری انجام شد.

روش‌بررسی: این مطالعه از نوع شبه‌آزمایشی و با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون، با گروه کنترل است. جامعهٔ آماری پژوهش، شامل تمامی دانش‌آموزان (دختر و پسر) دچار اختلال یادگیری پایهٔ سوم ابتدایی شهر همدان در سال تحصیلی ۹۴-۹۳ بود. نمونه به روش تصادفی ساده انتخاب شد که شامل ۳۰ نفر بود. از این تعداد به‌تصادف، ۱۵ نفر در گروه آزمایش و ۱۵ نفر در گروه کنترل جایگزین شدند. ابزار این پژوهش آزمون هوش وکسلر، آزمون محقق‌ساختهٔ دیکته و نرم‌افزار آموزشی محقق‌ساخته بود. گروه آزمایش به‌مدت ۱۲ جلسهٔ ۴۵ دقیقه‌ای و دو بار در هفته، با نرم‌افزار، آموزش دیده و گروه کنترل با روش متداول، آموزش خود را دریافت کرد. از شاخص‌های آماری شامل فراوانی، درصد، میانگین، انحراف‌معیار، جدول، نمودار و تحلیل کوواریانس استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که آموزش به کمک نرم‌افزار آموزشی در رفع اختلال دیکته‌نویسی دانش‌آموزان تأثیر معناداری دارد (۰٫۰۵>p)؛ با‌توجه به مقدار مجذور اِتا میزان این تأثیر قوی و حدود ۸۴‌درصد بود.

نتیجه‌گیری: مداخلات آموزشی مبتنی‌بر رایانه، بر عملکرد یادگیری دانش‌آموزان با ناتوانی یادگیری، مؤثر بود. می‌توان این شیوهٔ آموزشی را به‌عنوان شیوه‌ای کارساز و مؤثر در حل مشکلات دیکته، به جامعهٔ علمی در حوزهٔ اختلال‌های یادگیری پیشنهاد کرد.

نظر دهید . . .           نظرات کاربران