● تأثیر بلند خوانی در بهتر خواندن
قبل از خواندن، حین خواندن و بعد از خواندن کتاب، درباره موضوع آن توضیحاتی به کودک بدهید، زیرا تذکر این نکات موجب درک بهتر کودک از مطالب خواهد شد. قبل از شروع مطالعه ، درباره عنوان کتاب برای او صحبت کنید. از او بپرسید : «آیاحدس می زنی، موضوع کتاب درباره چیست »
ضمن خواندن کتاب، از کودک بپرسید: آیا می توانی پیش بینی کنی که بعدچه می شود او را تشویق کنید تا درباره آن چه از کلمات، متن و موضوع داستان نمی فهمد بپرسد. گاهی می توانید با «بلند فکر کردن» خود به کودک جهت دهید. برای مثال در حالی که فکر می کنید، با صدای بلند از خودتان بپرسید: «نمی دانم چه بلایی بر سر پسربچه داستان خواهد آمد »
وقتی افکار خود را به زبان می آورید، در حقیقت به کودک کمک کرده اید تا درباره موضوع های مختلف ماجرا فکر کند. برای مثال از او بپرسید از کدام قسمت داستان بیشتر خوشش آمده است، چه احساسی درباره آن داستان دارد و ...
هدف از این کار آن است که کودک را به صحبت کردن تشویق کنید.
کتاب هایی را که خواندن آن برای کودک دشوار است، خودتان بخوانید. وقتی شماکتابی را چند بار باصدای بلند برای او می خوانید، در حقیقت به او یاد می دهید که به لغات ، عبارات و ایده ها خوب فکر کند. سعی کنید کتاب های متنوع برای کودک بخوانید. خواندن کتاب های گوناگون با صدای بلند به کودک کمک می کند تا با طیف وسیع و متنوعی از واژگان و حروف آشنا شود. علاوه برآن ، کودک با روش مختلف نگارش و دانسته های بسیاری که می تواند از طریق خواندن و مطالعه کسب کند آشنامی شود. هم چنان که کودک مهارت های نوشتن را می آموزد، این کار به او کمک می کند تا در نوشتن خود نیز از سبک های گوناگون استفاده کند. خواندن چندکتاب از یک نویسنده این امکان را به کودک می دهد تا بتواند موضوع ها و نوشته های او را با هم مقایسه کند.
بعد از آن که چند کتاب از یک نویسنده برای کودک خواندید، با او درباره شباهت ها، تفاوت ها و ویژگی های مختلف نوشته های نویسنده صحبت کنید. از او بپرسید کدام کتاب نویسنده را بیشتر دوست دارد خواندن مجموعه داستان هایی که درباره یک شخصیت داستانی نوشته می شود، می تواند نگرش و برداشت جدیدی از زندگی در ذهن کودک ایجادکند. مانند ماجراهای کلیله و دمنه، افسانه های قدیمی و داستان هایی که درباره یک شخصیت نوشته شده است مانند داستان های وروجک و نجار.