تحلیلی از علل گرایش به فرقههای نوظهور و راهکارهای مقابله با آن
يك پژوهشگر حوزوي با اشاره به تشدید فعالیت فرقههای نوظهور، در مورد علت گرایش برخی از جوانان به سوی این مکاتب دروغین، گفت: بسياري از جوانان به قصد جلي توجه و يا كسب قدرت وارد اين فرقهها ميشوند.
به گزارش استوا به نقل از حوزه نيوز حجت الاسلام و المسلمین احمد حسین شریفی با اشاره به تشدید فعالیت فرقههای نوظهور، در مورد علت گرایش برخی از جوانان به سوی این مکاتب دروغین، اظهار داشت: بحث فرقه گرایی در میان برخی از جوانان جامعه، علل و عوامل گوناگونی دارد.
*علل گرایش افراد به فرقه های نوظهور
وی افزود: دلیل گرایش بعضی از افراد به این فرقه های نوظهور، به علت های روحی، خانوادگی، فکری، سیاسی، اقتصادی و ... است که گاهی تمام این علت ها در یک فرد جمع است و گاهی بعضی از این عوامل در یک فرد وجود دارد.
معاون پژوهش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، ادامه داد: شاید بتوان مهمترین علت گرایش گروندگان به فرقه های نوظهور و کاذب را، میل به متفاوت بودن دانست؛ عده ای از جوانان که میل به متفاوت بودن از بقیه افراد دارند، به قصد جلب توجه دیگران، وارد این مکتب ها می شوند، حال آن که از حقیقت آن ها هیچ گونه اطلاعی ندارند و نمی دانند اساساً جهان بینی این فرقه ها چیست.
حجت الاسلام و المسلمین شریفی، ادامه داد: برخی از افراد نیز هستند که به دلیل تمایل به کسب قدرت به فرقه هایی مانند شیطان پرستی گرایش مییابند؛ آن ها معتقدند که شیطان مظهر یک سری از قدرت هاست و به همین دلیل می تواند بخشی از قدرت خویش را به برخی از پیروانش انتقال دهد؛ به همین دلیل برخی از کسانی که حس قدرت طلبی در وجودشان پررنگ است، فکر می کنند با ورود به این مکاتب حس آن ها تا حد زیادی پاسخ داده خواهد شد.
وی گفت: برخی نیز به دلیل مشکلات عقیدتی و فکری که منشأ آن ها معرفت شناختی آن هاست، به این فرقه ها، گرایش می یابند؛ نگاه این گونه افراد به خداوند، نگاه معرفت شناسانه نیست، اعتقاد به نبوت و وحی در آن ها، دچار ایرادی اساسی است، برای آن ها در نظام ا رزشی، توجیهی برای اخلاقیات وجود ندارد و تمام این عوامل در شیطان پرستی جمع می شود که در آن ها نه معاد، نه توحید و نه هیچ ارزش دیگری معنا ندارد.