صفحه اصلی محتوای آموزشی مشاهده محتوای آموزشی

 
تحقیق در باره ی اثر غذای سالم

تحقیقی جدیدی از مجله انگلیسی روانشناسی سلامت، روشن کرده افرادی که میوه و سبزیجات بیشتری می‌خورند، در زندگی‌شان اهداف مشخص‌تر، خلاقیت و مشغولیت مناسب تری دارند، و به احتمال هم بیشتری مثبت اندیشند.

برای این تحقیق، محققان از ۴۰۵ فرد بین ۱۷ تا ۲۵ سال خواستند تا به مدت دو هفته وقایع روزشان را یادداشت کنند. آنها هر روز ثبت می‌کردند که چه مقدار میوه، سبزیجات، شیرینی و سیب زمینی سرخ کرده می‌خوردند!

همچنین سوالاتی در مورد اینکه چقدر مشغولند، خلاقند، مثبت و منفی‌اند، و اینکه در آنروز چقدر به هدفشان اهمیت می‌دهند نیز از آنها پرسیده می‌شد. در روزهایی که شرکت کنندگان میوه و سبزیجات بیشتری می خوردند، احساس می‌کردند که زندگی‌شان کیفیت بالاتری دارد.

اگرچه مقدار صرف غذاهای سالم شرکت کنندگان بین صفر تا چهار وعده در روز – و میانگین بیشتر از ۱ وعده در روز – متغیر بود، اما ظاهراً برای آنچه در نظر شرکت کنندگان بود، کفایت می‌کرد و تأثیر داشت.

محققان نوشتند که آن‌ها متعجب بودند چطور خوردن غذاهای سالم بر نگرش آن‌ها در زندگی تأثیر می‌گذارد، اما این می‌تواند بدلیل وجود مواد مغذی درون آن خوراکی‌ها باشد.

محققین این مطالعه می‌گویند: خوردن غذاهایی سرشار از ویتامین سی، آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین بی، می‌تواند سلامت شما را بهبود ببخشد. همچنین به تولید مواد شیمیایی که حس خوب تولید می‌کنند، همچون دوپامین، سروتونین و اکسی توسین نیز کمک می‌کند.

همچنین محققان این تحقیق تذکر داده‌اند که یافته هایشان آنقدر قوی نیست که نشان دهد خوردن، کاملا تاثیر مستقیمی بر دل و دماغ شما دارد یا نه. در آخر هم اینکه این تحقیق از نوع تحقیق‌های همبستگی بوده است، و قبلاً در تحقیقات دیگری به اثبات رسیده که خلق و خو و نگرش مثبت، مردم را به احتمال بیشتری به غذای سالم خوردن وا خواهد داشت.

اگرچه تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام شود، اما این موضوع قطعا دلیلی بر این نخواهد بود که بجای خوردن میوه و سبزیجات، به سراغ هله هوله‌های بدون ارزش غذایی بروید.

نظر دهید . . .           نظرات کاربران